February 25, 2013

Reva polisens maktdemonstration

Vi borde inte bli förvånade över polisens beteende. Det är inget annat än en ren maktdemonstration från myndigheternas sida, när de satsar på en inre och yttre gränskontroll. De gör som de gör för att det går att göra, när de trodde att ingen skulle protestera, lydiga Svensson skulle tiga still och sitta tyst ned i båten. Var det meningen. 

Hur mycket kostar det inte med ett sådant förfarandet, förutom att det är ett demokratiskt förkastligt och ett vådligt jippo som vad REVA är?
Polisen vill dessutom att den Nationella Insatsstyrkan ska ha 30 miljoner extra, för att bekämpa terrorister med en fördubbling av insatsstyrkan [SvD].


Samtidigt vet vi att våld i nära relationer är så underprioriterat, att kvinnor dör och mördas helt i onödan. Det är ett våld mot kvinnor där antalet dödsfall mycket väl och mycket snabbt skulle kunna halveras, om den typen av brott enbart prioriterades upp av polisen.

Polisen skulle mycket väl kunna utreda dessa, i stället för att lägga ned och avskriva utredningarna.


Men vad gör polisen? De är ute och jagar personer med ett utländskt utseende, när de kan vara illegala migranter. Det kan vara flyktingar som gömmer sig undan för vår egen polis och är på flykt undan från just polisstater och en statsterror mot den egna befolkningen. Det är situationen för många personer i sina hemländer och som de flyr från, Migrationsverket klarar inte av denna typ av situationer och tillsynes saknar de rätt kompetens för.

Det förfarande som polisen använder för att leta efter papperslösa, ligger helt i linie med hur vi har betett oss historiskt. det är i linje med vad som inträffade i Jönköping 1948, det var under de så kallade "tattarkravallerna" där de i Jönköping boendes Romerna skulle utrotas med myndigheternas fulla godkännande. Det gäller att sprida och frammana rätt bild av de vilka ska utvisas, de är säkert farliga terrorister.


"Människor har röstat fram politikerna, men jag tror inte att människorna har röstat fram det som pågår just nu, säger Hidayet Tercan." [SVT]

Det var inte detta som vare sig Beatrice Ask (m) eller Tobias Billström (m) talade om 2009, när Sverige skrev under Stockholmsprogrammet. Inre och yttre gränsbevakning, migrationskontroll och kontroll av flyktingströmmar, något sådant som vi ser idag var det absolut inte tal om. Enligt Beatrice Ask (m) skulle något sådant inte förekomma. Det var i ett uttalande från 2009 på Politikerbloggen, när New Renaissance satte henne och Billström på det hala [NR] [Beatrice Ask].

"I en debattartikel med rubriken Ren rädsla styr världen idag, publicerad på Politikerbloggen, förekommer en rad felaktigheter om förslaget till Stockholmsprogram. I artikeln står ”Bland annat stipuleras det om realtidstillgång till uppgifter om exempelvis medborgarnas resor, bankaffärer, mobilpositioner, internetanvändning.” Vidare påstås i artikeln att ”EU vill även harmonisera lagstiftning mellan medlemsländerna på övervaknings- och avlyssningsområdet för att undanröja legala hinder för en sådan verksamhet." 

Det var något vilket vi direkt kunde motbevisade Beatrice Ask (m), i ytterligare ett par artiklar. [NR] [NR] Något som är mycket talande för hela Revaprojektet [Polisen], är ett uttalande från Kristian Lundberg:

"Det är inte ett nytt Sverige. Det är samma gamla folkhemsrasism. Nu som då. Det är samma plikt, nu som då. Men. Vi har en plikt också i att vara människor, mänskliga – men den faktorn går inte att systematisera, väga och mäta, belöna. Den volymen går inte att räkna. Det finns ingenting mänskligt i Reva. Det är en dödsmaskin. Ingenting annat."

Kristian Lundberg Dagensnyheter.se 24-02-2013

Det har varit en del diskussioner om- och en fundamental kritik av polisen, både av arbetsmetoder, hur effektiva och duktiga de är enligt dom själva förstås och validiteten av deras påståenden.Vad som framkommer om man verkligen läser de studier, debattartiklar och uttalanden som förekommer,ser det mer ut som ett system på dekis. Det är ett system som nu försöker rättfärdiga sig och sin nuvarande organisation, med en rad olika aktioner samt olika politiska utspel. Som sedan visar sig inte riktigt stämma.


Polisen framstår i en inte allt för skön dager, de manipulerar sanningen och verkligheten för att bevisa att de har rätt [Holgersson & Knutsson]."Hbt-personernas förtroende för Malmöpolisen fick en knäck av en händelse 2010. Vid en internationell transgenderkonferens i Malmö blev fyra turkiska deltagare attackerade med rasistiska glåpord och ägg när de besökte en restaurang, och när de försökte polisanmäla påhoppen blev de kränkta av ovidkommande frågor. Efteråt berättade RFSL:s pressekreterare Malinda Flodman:

–Poliserna undrade varför de ser ut som de gör och om de hade rätt att vara i Sverige."


Polisens olika utspel faller när de framstår som minst sagt orimliga, i ljuset från vad som egentligen inträffar [Sydsvenskan].

Sverige vill hemsk gärna framstå som det främsta landet, när det gäller mänskliga rättigheter och frihet från förtryck. Men vi ser nu att det inte var på detta vis, när det nu utspelas direkt inför våra ögon i T-Bana och på våra gator, i TV och i tidningar.

http://www.metro.se/nyheter/9-av-10-i-polisens-id-jakt-har-ratt-att-vistas-har/EVHmby!PMA3fueKtO7g2/
http://www.corren.se/ostergotland/linkoping/artikel.aspx?articleid=5787789

No comments:

Post a Comment