February 23, 2013

Rättighetsalliansen vill censurera Piratpartiet

Antipiratbyrån kallar sig numera för Rättighetsalliansen, men rättigheter för vem och för vilka?
Med vilken rätt tar de och ursäktar de sig med, när de med obskyra hot och maktmedel söker förmå både privata företag som politiska partier, att tystna i den demokratiska debatten och förhindra en laglig internetacces till andra?

Här måste vi gå ett steg längre och se vad detta i praktiken kan medföra, både för politiken i allmänhet men även för den politiska aktivismen globalt. Hur det ser ut globalt, här ser vi till hela den Arabiska våren och vad detta har medfört för den demokratiska utvecklingen. Men hur skulle det se ut och hur skulle det te sig, om Rättighetsindustrin fick bestämma över dels våra kablar, dels hur vi ansluter och vad vi fick göra via internet. Skulle den Arabiska våren få styras av vad dessa globala industrier har för ekonomiska, och politiska intressen. Då har vi en dyster framtid som få vill delta i, när vi vet att de redan sedan 2005 och Bodströms abdikering inför upphovsrättsmaffian, beordrade polisen till olagliga razzior och resultatet är vad vi nu får uppleva. Rättighetsindustrin via Rättighetsalliansen, söker nu tysta politiska partier och aktivister. Ska de politiska aktivisterna under den arabiska våren få leva och sprida demokrati och frihet, men här hemma ska demokratin och den politiska aktivismen få tystas ned helt utan något motstånd? Anna Troberg ordförande Piratartiet:

"Just nu sitter politiska aktivister tillsammans med sina familjer runt om i Sverige och försöker komma på hur man ska lösa livets praktikaliteter om det visar sig att deras politiska engagemang kan komma att kosta dem fängelse och ekonomisk ruin för all överskådlig framtid, säger Troberg. Dessa personer har inte gjort något fel. De har inte gjort något olagligt. Ändå väljer det politiska etablissemanget att tyst vända bort blicken när politiska aktivister systematiskt attackeras av en mångmiljardindustri med gudskomplex. Det visar med all önskvärd tydlighet att Piratpartiet behövs mer än någonsin."

Under dagen arrangeras ett antal demonstrationer och event, för att belysa och upplysa om situationen. För upplysning gå till Piratpartiets hemsida!
Vad man även kan göra som medborgare är som Signe Brockman (S), ställ upp för det vad som är rätt och riktigt. Skydda vår demokrati och de mänskliga rättigheterna, skydda rättsstaten och rättssamhället från att begå ett självmord.
No comments:

Post a Comment