December 4, 2012

SD följer en lång tradition av svensk rasism

New Renaissance publicerar idag på Newsmill, en artikel om varför det går så pass bra för Sverigedemokraterna som det gör: "SD följer en lång tradition av svensk rasism"


"Vi kan alltid betrakta Sverigedemokraterna som en extrem och liten del av det svenska samhället och vår samhällsstruktur, men det blir därmed en helt felaktig slutsats vi drar. I stället ska vi med nödvändighet se på rörelsen i sin helhet, vi måste kalla den sverigedemokratiska rörelsen och säga som det egentligen är. De kom ut ur, de växte upp ur den svenska folkmyllan och ur en långtida svensk tradition. De steg fram ur det riktigt pursvenska folkdjupet. Deras folkrörelse steg inte fram ur något vakuum som en del påstår, det borde egentligen inte behöva förklaras"
Det är inte för inte när den svenska politiska historiken, talar för sin egen del i den direkta sakfrågan. Från Carl Von Linné, slavhandel över  St. Barthélemy, Gunnar och Alva Myrdal och deras sociala experiment med steriliseringar, lobotomier och tvångsinterneringar av avvikare, till de nuvarande tvångssterriliseringarna av transpersoner. Det ligger således en lång tradition bakom den svenska rasismen, där det nu är Sverigedemokraterna som direkt visar upp detta ansikte för omvärlden. Men den kan även studeras i dagens svenska politik, där den är uppenbar om man bara vågar och har modet att lyfta på täcket. Från hur vi behandlar invandrare och asylsökande, till hur vi behandlar minoriteter och HBT-personer.
I artikeln påvisar vi att det inte är av en tillfällighet, att de nu har ett så pass bra stöd som de har och en plats i riksdagen. Det faller sig naturligt när Sverige och vår historia studeras, när den på intet sätt är ren från rasism, eugenik och rashygien fram till våra dagar och fortsättningsvis. Rasismen finns där som en konstant underström i samhället, fram tills dess vi behagar göra upp med vår egen bakomliggande historia.

2 comments:

 1. Varför inte titta framåt? Det står inget om "rasism, eugenik och rashygien" i SD partiprogrammet.
  Det finns många icke vit-hyade och invandrare som är med i SD nu.
  Det finns fler partier som har ett mörkt förflutet ; M godkände Apartheid i syd afrika så sent som på 80 talet!
  Detta är inte så viktigt nu. Titta vad som står i partiprogrammet NU ich titta framåt!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det är inte nödvändigt, när det är den praktiska politiken och ideologin som gäller. Som vad du själv säger om andra partier, är detsamma för SD. Det är redan en framväxande avspärrning från den övriga världen, när den så kallade massinvandringen som inte finns ska stoppas. Det är redan stoppat inom Europa via Stockholmsprogrammet och de partier som är för den utvecklingen, på detsamma sätt som SD vill förhindra en positiv utveckling. Migranterna behövs när hela Europa har gått i baklås, så de behövs för att låsa upp och sätta fart igen. Görs inte det har vi inte mycket kvar inom en snar framtid, när det finns andra nationer som är mer än villiga att expandera sina ekonomier för att ta över den roll och i mer positva riktningar än vad vi har åstadkommit postkolonialt. De som står beredda att ta över den ekonomiska expansionen, det är länder som Indien och Kina. För att inte tala om den kontinent som nu vaknar, det är alla de länder på en helt annan kontinent, den Afrikanska. De har stora naturtillgångar och de människor som är berädda att ivestera tid och möda för sina ekonomier. De är redan här och nu färdiga att ta över marknader och se till att vi förpassas, till historiens bakgård. De har i mångt och mycket redan förpassat oss dit, när vi inte deltar i deras expansion.

   Delete