August 28, 2012

Ojnare, Bunge på Gotland, belägrade av polisen

Ett av de massivaste polispådragen som vi har åsett på ett bra tag, man skulle kunna tro att det var frågan om Baader-Meinhof återigen. Eller ett pågående attentat, som det mitt under julrushen 2010. Men så är det inte det är ungefär 100 poliser mot 20 fätbiologer. Fältbiologer och lokalinvånare, vilka protesterar mot ett kalkbrott mitt i skogen Ojnare i orten Bunge på Gotland. Polisen är där för att skydda kalkbrytningen, så att det kan ske trotts att det är ett unikt naturskyddsområde, mot fätbiologerna och vad Naturvårdsverket säger. Det är bråttom att få till brytningen, så det kan ske och påbörjas innan målet kommer upp i högsta domstolen.Det kan vara svårt att förstå insatsen och polisledningen, men inte om det ses i ljuset av den utveckling som har varit de senaste åren. Polisen som organisation måste absolut visa, att de har ena riktigt stora cojones och kan slå hårt. Det hör numera till sakens natur, de ska lära och uppfostra den bredare allmänheten i den sanna underkastelsen mot den stora starka myndigheten och statens röst.
De har all demokratisk rätt att demonstrera sin ovilja mot skogsskövlingen och kalkbrottet och lagen ska givetvis följas. Men den totala övermakt som polisinsatsen uppvisar, står långt bortom alla proportioner. Tillslaget påminner en hel del, om hur ett tillslag mot riktiga terrorister eller kriminella MC-gäng borde gå till. Beväpnade med både det ena som det andra. Det gör det hela riktigt otäckt när det måste beaktas, vad som egentligen pågår och hur utvecklingen ser ut. Förändringar i vår grundlag, polismetodutredningens implementering i lag och praxis. Nya idéer som kommer över hur vi ska bevakas och styras, där skattemedel avsätts för att finansiera utvecklingen.


Det är på allvar och inget skämt, det finansieras av EU och är en del av Stockholmsprogramet (Eurosur), Övervakning och jakt på personer via drönare, ska bli en tänkarbar ny modell mot kriminella och immigranter eller flyktingar.


No comments:

Post a Comment