July 2, 2012

Almedalen och ett första intryck

Båtfärden över till Visby var helt händelselös, förutom den helt enorma bilkön när vi kom till Nynäshamn. Väl över till den "andra sidan", möttes vi av ett fantastiskt sommarväder om dock blåsigt. Här gör sig inte direkt den internationella storpolitiken gällande, här blir det betydligt mer inhemsk navelskådning. Vem bryr sig om att Turkiet har skickat stridsflyg (F 16) för att mota Syriska helikoptrar.

"The helicopters were identified as type MI-8 and MI-17 Russian-made assault transport helicopters. Both models could be used as transport helicopters or could be fitted with weaponry to act as a gunship".

Nej, en mer folknära rapportering och mingel, kanske kan förväntas i en större skala än någonsin. Men var för inte? Det måste även fokuseras på den inhemska politiken och vad den faktiskt står för, om den nu står för något det vill säga. Vi kan alltid hoppas på det för den politiska debatten måste absolut väckas till liv, med tanke på den dvala som råder just nu. Men nu är det den första dagen här i Almedalen, så vi får se vad morgondagen för med sig av politisk debatt och lobbyverksamhet.

No comments:

Post a Comment