May 6, 2012

Carl Bildt förtiger svensk som torterats i Bahrain

New Renaissance publicerar idag en uppföljande artikel, på SvT-Debatt: "Carl Bildt förtiger svensk som torterats i Bahrain"

Publicerad 6 maj, 2012 - 09:00
BAHRAIN Vi väntar fortfarande på att Carl Bild ska ta bladet från munnen och ta officiell ställning FÖR den svenske medborgaren Mohammed Habib AlMuqdad som sitter fängslad i Bahrain. Utrikesministern mötte domen mot honom med tystnad. Däremot var samme utrikesminister otroligt snabb att fördöma regimen i Urkaina och ge sitt stöd till den fängslade, tidigare premiärministern Julia Tymosjenko. Varför är det viktigare för vår utrikesminister att agera för en fängslad Ukrainier än för fängslade och även gripna och senare deporterade svenskar? Det skriver människorättsnätverket New Renaissance.

Till den vi tidigare har skrivit om Bahrain: "Här är beviset för att svensk medborgare torterats i Bahrain".

Publicerad 13 september, 2011 - 13:00
BAHRAIN Regimen i Bahrain har länge kunnat förtrycka civilbefolkningen utan att väcka global uppmärksamhet. Bland de många som fängslats och torterats återfinns de svenska medborgarna Shaikh Mohammed Habib AlMuqdad och Khalil AlHalwachi. För första gången kan vi nu se ett videoklipp där svenske Mohammed Habib AlMuqdad visar blåmärken han fått till följd av tortyren under fångenskapen, skriver bland annat människorättsaktivisten Amanda Brihed.

Om New Renaissance:

New Renaissance är en människorättsorganisation med ursprung i Nätverket Svart Måndag, ofta kopplat till motståndet mot massövervakning samt debatten om svenska tvångssteriliseringar av sexuella minoriteter. Organisationen arbetar med liknande grupper runtom i världen och har noga följt utvecklingen i Nordafrika och Mellanöstern.

 

 

Jens Odsvall och Maria Jern, för New Renaissance.

No comments:

Post a Comment